Andra, aplaudată la scenă deschisă două zile la rând în show-ul „Tradiţional”, de la Teatrul de Vară “Radu Beligan”.

Andra s-a întrecut pe sine însăși. Cele două show-uri „Tradițional”, de la Teatrul de Vară din Bacău, au fost succese incontestabile. În cele două ore jumătate artista fenomen a României a cântat piese din toate regiunile țării: doine, sărbe, hore, și a fost aplaudată îndelung după fiecare moment care a stârnit un val de emotie ne mai întâlnit. Niciodată nu am văzut atâta lume plângând de bucurie.
Nume mari ale muzicii i s-au alăturat Andrei la acest spectacol inedit. Au fost invitați artiști consacrați care au abordat genuri muzicale diferite pentru a oferi o experiență cât mai bogată, publicul fiind încântat de artiștii de muzică populară, muzică ușoară, pop, dar și hip-hop.
Au urcat pe scenă pentru a sărbători Marea Unire a muzicii populare: Constantin Enceanu, Uddi, Mioara Velicu, Mirabela Dauer, Aurora si Săndel Mihai, Ionuț Fulea, Adrian Daminescu, Veta Biriș. Vedetele care au cântat alături de Andra au fost acompaniați de Orchestra Fraților Advahov, care a numărat nu mai puțin de 30 de instrumentiști, iar echipa de dansatori a fost condusă de Nea Marin. Și bandul artistei a contribuit la atmosfera de sărbătoare.

„Tradițional” a început cu proiecția unei înregistrări video cu Constantin Brâncuși, sculptorul vorbind despre pasiunea sa, arta sa, mesajul său. Andra și-a dorit să îi aducă astfel un omagiu acestui respectat artist, considerat a fi unul din cei mai influenți ai secolului al XX-lea.
Un alt moment extraordinar, început tot cu proiecția unor imagini autentice, a fost cel dedicat Mariei Tănase, unul dintre marii idoli ai Andrei, artistă cu care este adesea comparată, spre măgulirea ei.
Andra a creat alături de Adrian Daminescu un moment foarte emoționant. Cei doi au cântat „România”, un cântec cu un mesaj tulburător, de suferință pentru problemele cu care se confruntă țara, iar publicul a aplaudat minute în șir interpretarea lor plină de pasiune.
Cel mai emoționant moment a fost proiecția unui film despre marele Radu Beligan. Sala a aplaudat la scenă deschisă minute în șir. Emoția a fost copleșitoare deoarece evenimentul s-a desfășurat în sala care-i poartă numele marelui actor. Momentul a fost gândit împreună cu Cătălin Măruță.

Nu doar scena Teatrului de Vară a fost pregătită cu mult timp înainte pentru spectatori, ci și holurile laterale. Pentru a intra în atmosferă, au fost aduși meșteșugari care și-au prezentat produsele tradiționale, dar și 20 de dansatori profesioniști de la Ansamblul “Busuiocul”. Cei care au dorit au putut cumpăra produsele tradiționale.

A fost un spectacol-eveniment, un omagiu adus muzicii care a facut ca inimile moldovenilor să bată în același timp, pentru aceleași vise. Andra, cel mai iubit artist din România, și-a dorit să își exprime iubirea pentru primul gen muzical încercat.

Vă mărturisesc cu mândrie că a fost cea mai mare producție pusă vreodată pe scena Teatrul de Vară “Radu Beligan” din Bacău. S-a lucrat mai bine de trei luni pentru acest eveniment în care au fost angrenati peste 100 de persoane de la Andra Team și Bacău Event, organizatorul evenimentului. O altă premieră pentru Bacău a fost epuizare biletelor în 48 de ore pentru cele doua spectacole, din 6 și 7 aprilie.

Îi mulțumim Andrei pentru fabulosul spectacol, plin de emoție și echipei Andra Records condusă magistral de Cătălin Măruță.
De asemenea le mulțumim partenerilor noștri: Albrau Onești, Zimbru Premium, Barrier România, Carrefour România, Aqua Carpatica, C&C Residence Hotel, Hotel Dumnrava, Hotel EMD, Restaurant Green Park și Azia Security.